
După ce ați primit Pompa combustibil pentru Sistem alimentare dvs., aveți dreptul de a-l returna în termen de 14 zile
Mai mult
Magazinul nostru online Pompa combustibil pentru Sistem alimentare oferă următoarele metode de plată
Mai mult
După ce ați plasat o comandă în magazinul nostru Pompa combustibil pentru Sistem alimentare, puteți alege, de asemenea, și curierul:
Mai mult
Introduceți adresa dvs. de e-mail si parola
Nu aveţi cont pe EUautopiese.ro? Înregistrare acum în mai puţin de 2 minute
SELECTAȚI-VA MAȘINA
Selectați-vă automobilul pentru a cumpăra piese de schimb potrivite la 100%
Funcția și sarcina pompei de carburant
Sarcina pompei de combustibil este de a injecta sau, așa cum este cazul la modelele mai vechi de autoturisme, de a transporta o cantitate suficientă de combustibil cu o presiune suficientă spre carburatoarele motorului. În timp ce maşinile cu carburatoare încă mai folosesc pompe dotate de diafragme cu presiune de alimentare scăzută, acţionate direct de motor, la maşinile moderne, pompa de carburant este acționată electric și este situată pe sau în rezervorul de combustibil. La maşinile cu motoare pe benzină, sunt utilizate pompele centrifuge, care transmit combustibilul printr-un rotor de tip elice. Acestea funcționează zgomotos și generează o presiune continuă. Deoarece motorina rece este relativ vâscoasă, în vehiculele cu motor diesel sunt utilizate mai frecvent pompele volumetrice, care sunt în general mai potrivite pentru transportul lichidelor cu vâscozitate ridicată. Concepute să satisfacă nevoile motorului, pompele de carburant pot genera presiune cu un debit de până la 250 litri pe oră, în funcție de tipul de construcție (de la 3 până la 7 bari). Combustibilul care curge asigură răcirea necesară și lubrifierea pompei de carburant. Printre producătorii renumiţi de pompe de carburant se numără BOSCH, VEMO, VALEO, MAPCO, STARK și PIERBURG.
Când pompa de carburant este defectă
Un eșec total al pompei de carburant înseamnă că motorul nu mai poate fi alimentat cu combustibil, ceea ce duce la oprirea maşinii. Din acest motiv, pompele sunt de obicei proiectate să fie foarte fiabile și adesea ajung la câteva mii de ore de funcționare fără nici o eroare. O pompă de carburant defectă și cu putere scăzută reduce performanța motorului, ceea ce frecvent duce la întreruperi în funcționare și, în cel mai rău caz, la oprirea totală a acestuia. Pentru a asigura confortul la condus și fiabilitatea operațională a mașinii, pompa de carburant defectă trebuie reparată imediat.
Înlocuirea pompei de carburant
Cu îndemânare şi cunoştinţele tehnice necesare, puteţi schimba o pompă de carburant defectă și pe cont propriu. În acest scop, trebuie deconectată mai întâi bateria, iar capacul de la combustibil trebuie deschis. Pentru a ajunge la pompa de carburant (în funcție de modelul vehiculului) se intră de obicei prin podeaua portbagajului sau prin zona scaunului din spate rabatabil. Pompa de carburant trebuie separată de conexiunile electrice, apoi deconectată de la linia de combustibil și desprinsă de pe suport. O nouă pompă de combustibil poate fi comandată ieftin și convenabil în magazinul nostru online. Avem şi multe alte piese de schimb de calitate originală pentru mai multe mărci și modele de autoturisme.