
După ce ați primit Semnalizare pentru Electrice dvs., aveți dreptul de a-l returna în termen de 14 zile
Mai mult
Magazinul nostru online Semnalizare pentru Electrice oferă următoarele metode de plată
Mai mult
După ce ați plasat o comandă în magazinul nostru Semnalizare pentru Electrice, puteți alege, de asemenea, și curierul:
Mai mult
Introduceți adresa dvs. de e-mail si parola
Nu aveţi cont pe EUautopiese.ro? Înregistrare acum în mai puţin de 2 minute
SELECTAȚI-VA MAȘINA
Selectați-vă automobilul pentru a cumpăra piese de schimb potrivite la 100%
Semnalizatoarele de pe maşină şi rolul lor
În conformitate cu regulamentele de acordare a licențelor de trafic rutier (StVZO), toate autovehiculele de pe şosea trebuie să fie echipate cu lumini de semnalizare. Semnalizatoarele fac parte din optica vehiculului și sunt în număr de patru, deși unele modele de autoturisme ar putea avea chiar mai multe, cum ar fi cele de pe oglinzile exterioare. Semnalizatoarele folosesc de obicei becuri de 21 waţi, care sunt tot mai frecvent înlocuite cu semnalizatoare cu LED-uri. În România, luminile galbene intermitente sunt obligatorii prin lege; cu toate acestea, multe mașini de epocă și vehicule americane de import au semnalizatoare roşii. Semnalizatoarele sunt controlate de o unitate de semnalizare care face becurile să lumineze intermitent într-un ritm constant. Pe lângă faptul că indică direcția de deplasare, semnalizatoarele sunt şi pentru avertizare, când se aprind simultan şi luminează intermitent prin apăsarea unui buton. Șoferul ştie că semnalizatorul funcționează datorită unui semnal sonor, care se aude în interiorul mașinii. Printre producătorii renumiţi se numără Hella, Bosch și Valeo.
Semnalizatoarele luminează intermitent şi rapid – Ce înseamnă?
În principiu, semnalizatoarele sunt proiectate să funcţioneze pe toată durata de viaţă a vehiculului, motiv pentru care întreținerea lor se limitează în mod normal la schimbarea becurilor. Dacă un semnalizator este defect, acesta anunţă şoferul luminând intermitent mai rapid decât în mod normal și cu un zgomot mai uşor de auzit. Dacă nu se aude nici un zgomot, şi nici semnalizatorul din față, nici cel spate nu funcţionează, acesta ar putea indica că semnalizatorul este defect. Prezența de condens în interiorul semnalizatorului ar putea fi cauzată de un sigiliu neetanș sau de abajurul deteriorată al unei lămpi.
Repararea semnalizatoarelor de direcţie
Becurile defecte pot cu ușurință înlocuite. Chiar și schimbarea unei lămpi sparte se poate face de obicei fără probleme. Schimbarea unui semnalizator întreg, cum ar fi cazul în care abajurul acestuia este deteriorată, se poate dovedi mai dificilă. Semnalizatoarele fac deseori parte dintr-o singură unitate cu farurile din față sau cele din spate, motiv pentru care întregul bloc trebuie înlocuit. Tot ce este necesar pentru întreținerea și repararea semnalizatoarelor poate fi găsit la un preţ excelent în magazinul nostru online. Vă oferim o gamă largă de piese de schimb de calitate originală pentru multe branduri de maşini.