
După ce ați primit Bec, semnalizare pentru Electrice dvs., aveți dreptul de a-l returna în termen de 14 zile
Mai mult
Magazinul nostru online Bec, semnalizare pentru Electrice oferă următoarele metode de plată
Mai mult
După ce ați plasat o comandă în magazinul nostru Bec, semnalizare pentru Electrice, puteți alege, de asemenea, și curierul:
Mai mult
Introduceți adresa dvs. de e-mail si parola
Nu aveţi cont pe EUautopiese.ro? Înregistrare acum în mai puţin de 2 minute
SELECTAȚI-VA MAȘINA
Selectați-vă automobilul pentru a cumpăra piese de schimb potrivite la 100%
Funcția semnalizatorului de direcție
Pentru a indica celorlalți participanți la trafic intenția de a schimba direcția de deplasare, automobilele sunt dotate de sisteme de avertizare cu lumini de semnalizare a direcţiei pe ambele părți laterale. La cele mai multe modele, acestea sunt integrate în farurile de pe partea din față a mașinii și în stopurile de pe spate. Pe lângă semnalizatoarele de pe partea din față și din spate a maşinii, unele modele de autoturisme au semnalizatoare suplimentare, cum ar fi pe oglinzile exterioare. Un semnalizator este alcătuit dintr-un bec cu reflector și un abajur. În România sunt obligatorii semnalizatoarele galbene, deși modelele de epocă și maşinile americane de import au semnalizatoare roșii. Becurile folosite pentru a semnaliza au în mod obişnuit 21 de wați. La modele mai noi, se utilizează semnalizatoare LED în locul becurilor tradiționale. Sticla abajurului este de culoare albă la multe modele de autoturisme, iar becul este galben. O unitate de semnalizare va porni semnalizatoarele, astfel încât acestea să lumineze intermitent, la intervale regulate. În interiorul vehiculului, funcţia semnalizatorului este transmisă şoferului prin intermediul unui semnal luminos. Producători renumiţi de semnalizatoare: Hella, Bosch și Valeo.
Când trebuie schimbate semnalizatoarele?
Semnalizatoarele actuale sunt proiectate să aibă aceeaşi durată de viaţă ca şi maşina. De obicei, întreținerea lor este limitată la schimbarea ocazională a becului. Un bec de semnalizare defect este ușor de identificat prin clipirea rapidă a semnalului luminos din maşină și datorită clicului rapid al releului unităţii de semnalizare. Ocazional, scurgerile de apă sau deteriorarea abajurului pot provoca defectarea semnalizatoarelor.
Schimbarea abajurului sau a întregului semnalizator
Semnalizatoarele, adesea montate la exterior, pe marginile vehiculului, sunt predispuse să se deterioreze, de exemplu în cazul unei coliziuni. Deoarece semnalizatoarele sunt adesea integrate în aceeaşi unitate cu farurile sau cu stopurile, sticla acestora sau întreaga componentă va trebui schimbată frecvent. Dacă doriți să faceţi astfel de reparații acasă, ar trebui să găsiți un ghid exact pentru modelul vehiculului respectiv pe internet sau în manualul maşinii. Toate piesele de schimb necesare pentru semnalizatoarele maşinii dumneavoastră, precum și multe alte piese de schimb de calitate superioară pentru multe branduri de maşini, pot fi comandate din magazinul nostru online la un preț scăzut.